jueves, 22 de enero de 2009

L'hora de la veritat i algunes reflexions

«Alea jacta est» Aixina és, enllaçant amb el final de la anterior entrada, la sort (encara que la sort ha tingut poc a veure) anem a dir què no ens ha sigut gens favorable: ha arribat l'hora de disputar la partida més complicada.

Passada la primera fase, la FPV ha fet els emparellaments de quarts de final provocant el que per a mi és una final anticipada, amb tot el respecte i sense desmeréixer als altres equips, per descomptat, si no què simplement s'ha de fer una ullada a competicions anteriors on el nostre equip,
Almussafes A, ha anat guanyant partides fins la final on, com és habitual, es troben amb Godelleta, què també fa camí i es classifica com a rival nostre.

Aquest any no s'ha montat d'eixa manera. Aquesta temporada, la FPV ha volgut que els dos equips que generen més espectacle i emoció en els seus enfrontaments
(Almussafes i Godelleta) ho feren en esta ronda prèvia privant a un dels dos d'aconseguir disputar la final, sempre amb permís dels altres equips, clar, tan sols aplique l'estadística. Ho veig molt injust, la veritat, perquè els xiquets s'ho treballen al llarg de tota la competició i ahí està el fruit.

Entenc que la FPV haurà tingut les seues raons. Cert és també què no s'ha aplicat el sistema habitual d'enfrontar a un equip "A" contra un altre "B"
(en Godelleta s'han classificat els dos -cosa que mereix tractament apart- i segons eixe métode ens hauria tocat enfrontar-nos al "B") En aquest cas, i no puc imaginar per què, han fet una excepció. Que cadascú traga les seues pròpies conclusions. Una de les raóns que s'em acudixen és que la FPV haja considerat que ja està bé amb dos anys consecutius d'arribar els mateixos equips a la final. Seria una raó vàlida fins cert punt però no vull entrar més a fons.

El tractament apart a què faig referència en el parèntesi del paràgraf anterior és per a fer constar la següent qüestió:

Si els equips "A" y "B" de Godelleta (cat. infantil) s'han classificat tots dos és perquè, sense llevar-los cap mèrit als jugadors,
jugaven en grups diferents. Ho estic comprovant ara mateix i veig que l'equip "A" jugava en el grup VI i el "B" en el grup V. Els dos jugaven en la seua seu, en la pròpia canxa de Godelleta.

Ara mirem el repartiment de seus i equips per seu:
  • En la seu de Beniparrell hi havien 2 equips d'aquesta població en categoria cadet, igual que Moixent, junt a un equip d'Almussafes. Què ha passat? Els han col·locat als cinc en un paquet.
  • En la mateixa seu i categoria infantil, com ja he esmentat al principi, ens posen als dos equips d'Almussafes.
  • En la seu de Xilxes, categoria cadet, cinc equips també, dos d'ells de Quartell, ale, a eliminar-se entre ells.
  • En la seu d'Almenara, és repetix la història, en este cas li toca la xina a Benavites.
  • En la seu de Borbotó, categoria infantil, els equips "A" i "B" del mateix Borbotó a eliminar-se entre ells. Cert és que tenen el detall d'endur-se al tercer equip, el "C" a Meliana. Gràcies.
  • En la seu de Godelleta es dóna un cas curiós: és la seu que més equips aglutina, concretament 22, encara que en Meliana vec que en van 21 però a totes les altres seus es queden per la mitat o encara no. Potser això una raó que explique eixe presumpte privilegi atorgat a la categoria infantil de Godelleta? El ben cert és que els grups que s'han format en esta seu són més xicotets la qual cosa ha afavorit fer-ne més i que els equips "A" i "B" d'esta categoria hagen jugat en grups diferents. Puc comprovar que es compten 9 equips en esta categoria i els han repartit en tres grups de tres. Perfecte. Per a evitar suspicàcies, podien haver fet dos grups: un de quatre i un altre de cinc, pero no, ho han montat d'allò més bé per a Godelleta. Aixina i tot, encara li ha tocat fotre's a La Pobla en la categoria cadet al aportar dos equips que també s'han tingut que enfrontar entre ells.
  • Per últim ens queda la seu de Meliana en la què es veu el desficaci més gran: fan el grup de benjamins amb els dos equips de Meliana i els dos de Massamagrell. D'acord, d'acord, no n'hi havien més però... ara em pregunte jo: haguera sigut molt complicat canviar un equip de cada població enviant-lo a Borbotó al temps que s'en cedien dos d'aquesta pedania cap a Meliana? (no estan gens allunyades estes dos seus). També açí es veu beneficiada Meliana en els dos equips de cadets ja que els posen en grups diferents.
En fi, no és la meua intenció pensar mal de la FPV. Sé que és difícil contentar a tots però, redéu!!! pareix que Godelleta sempre ix beneficiada quan ens posem a analitzar-ho.

Fetes totes estes reflexions, torne al principi per a valorar l'enfrontament entre estos dos grans equips i, sent realiste, considerar que a priori ho tenen més fàcil els de Godelleta, si més no, perquè el seu mitger és René, un infantil de segón any que es meneja molt bé per la canxa i porta una gran progresió. Si a este mitger afegim Luis, el surdo del bot potentísim, ens trobem amb un tàndem complicat (però no impossible) de superar, independentment de qui es pose de punter. Confiem pues en el bon fer del nostre bot, Toni, el qual està demostrant-me als entrenaments què es troba en molt bona forma i el bot de carxot li ix de cine, i que Moisés i Josep l'acompanyen amb encerts per a que tot junt els porte a la victòria.

Continuará...





No hay comentarios:

Publicar un comentario