sábado, 3 de enero de 2009

J.E.C.V. Galotxa 2008-2009

Reflexions sobre l'equip infantil de galotxa «Almussafes A» des del punt de vista d'un observador extern, encara que implicat per força, ja que el meu fill Moisés forma part d'aquest equip.


De esquerra a dreta, Josep, Toni i Moisés

L'equip està format pel rest Toni, el nostre surdet que fa un bot de carxot acollonant, el mitger Moisés, amb una galotxa molt segura encara que no sempre definitòria, i Josep el punter, que necessita molt millorar la ferida però que s'ha quedat estancat i no trobem la manera de que ho faça.


Finalitzat el campionat de frontó, el passat dissabte 17 de desembre de 2008 va arrancar el campionat de galotxa dins dels Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana 2008-2009 i al nostre equip Almussafes A li ha tocat "lidiar" amb les formacions de Almussafes B (l'altre equip que tenim al club i amb el que hem coincidit en esta ronda malgrat demanar que ens ficaren en grups diferents) Beniparrell i Marquesat en la primera fase què es disputa per lligueta (juguen tots contra tots dins del grup).

En el dia esmentat la partida enfrontaba als dos equips d'Almussafes i el nostre es va mostrar clarament superior amb diferència ja que el resultat final va ser de 50 x 15.

A l'equip rival li falta que el seu rest, David, faça un bot més agressiu encara que demostra un estil molt depurat a l'hora de colpejar de sobaquillo però trau la pilota massa tova i li dona molt de temps al contrari per a preparar-se i tornar-la amb èxit.

Pel que fa al mitger, Víctor, és un xiquet amb possibilitats i que ho fa molt bé en general encara que necessita progressar en l'agressivitat dels colps.

El punter, Quique, és un xiquet molt ràpid de cames i possiblemente només li manca acudir a tots els entrenaments ja que sol fallar prou a ells.

Tornant al campionat, hui dissabte dia 3 de gener de 2009, Almussafes A ha disputat la segona partida contra Beniparrell, equip format pel rest, Adrià, (infantil de segon any que porta una progressió interessant però que encara té carències importants quan està al rest, com millorar l'esquerra i saber negociar les pilotes que li arriben, ara bé, quan la pilota li se planta trau un bot de braç molt potent i la porta a rebot) el mitger Rubén (al que també tinc vist de la passada temporada i al que també se li aprècia un avanç notable ja que és molt segur a la galotxa i, a més, amb potència) i el punter Lorenzo, (la partida s'ha adelantat de mutu acord pues els tocava jugar-la el proper dissabte) i podem valorar-la com una confrontació de molta intensitat si ens atenem a com ha discorregut el joc. Molta intensitat per la incertessa de cap a on es decantaria la victòria, més que per qualitat de joc propiament dita.

Crec poder afirmar sense por a equivocar-me que ens ha afavorit la sort des del moment en què s'ha tirat la moneda al aire i ens ha tocat triar camp. Òbviament, els xiquets han triat fer el bot què, com qualsevol sap, és la manera de tindre més possibilitats de començar guanyant el joc. I aixina ha sigut: han anat guanyant els jocs que feien al bot i perdent els que feien al rest, amb la qual cosa han arribat al tanteig de 50 x 45 i han aconseguit la victòria.

Qué podem traure en clar d'aquesta partida? Sense lloc a dubte, que tenen que millorar molt. Beniparrell ha donat clares mostres de ser un equip més conjuntat i ens han fet patir en més d'un joc en què ells estaven al rest i han tingut "VAL" per a guanyar-lo, encara que, gràcies al cel, no han rematat la faena i, finalment, els nostres se l'han endut. També estos han tingut un "VAL" per a anar-sen de dos jocs i tampoc han sabut aprofitar-ho però llevant d'eixa ocasió s'han posat al darrere nostre sense problemes per a traure els jocs que feien al bot. Prou més n'em tingut mosatros i ben segur puc dir també que d'haver començat Beniparrell fent el bot, ells haurien guanyat la partida amb menys problemes que els nostres.

Per a acabar-ho d'adobar, a mitat de la partida a Josep li ha fet mal una pilota que venia "lluenteta" del bot d'Adrià, i a partir d'ahí ja no ha sabut ferir correctament arribant a fer tres faltes seguides, cosa que l'ha abocat a demanar-li a Moisés que ferira ell. Aixina ho han fet, canviant les posicions entre punter i mitger quan estaven al rest. Afortunadament, i encara que Moisés no té massa practicada la ferida, ho ha fet d'allò més bé i llevat de la primera i una altra en què ha fet "falta", ha tret ferides de luxe que li han complicat molt el bot a Adrià.

Però no podem tancar els ulls a la realitat la qual ens mostra un equip amb molts defectes a corregir. En general, ens ha costat molt més guanyar el bot a nosaltres que no a ells i això pinta molt mal per a futures confrontacions amb altres equips igual o més forts que Beniparrell. Hem de tindre en compte que ja estan en la categoría infantil i açí ja "arruixen" les pilotes.

Aspectes a millorar en una primera ullada:

Toni:
quan es troba al rest deu acostumar-se a buscar la pilota cap avant, al aire, i no fer-se arrere per a colpejar-la després del bot en què és molt més complicada de tornar. Té que calcular quan la pilota li ve massa damunt del mitger i demanar-li-la. Tenen que parlar-se.

Moisés:
quan està a la galotxa, té que trobar la forma de dominar la direcció de la pilota, entrar-li a temps posant-se baix d'ella, sense pegar-li massa forçat,
degut a que la pilota el supera per dalt, la qual cosa fa que li ixca molt alta i fàcil per al contrari. Té que portar-les més tallades de corda. També necessita menejar-se més, estar més pendent de la pilota i anar sempre a buscar-la, independentment de què arribe a pegar-li o no. Té que posarse com a meta arribar arribar al menys al nivell de l'any passat en què va fer alguna partida on ell va ser protagoniste degut a les galotxes i volees que feia i que junt als altres companys arribà a CAMPIÓ PROVINCIAL en una històrica partida contra Godelleta en Meliana.

Josep:
em reitere en el tema de la ferida. Té que aconseguir dominar la ferida i, sobre tot, controlar-se de manera que no comence a fer faltes seguides. També necessita menejar-se molt més cap als costats, buscant la pilota.

En fi, seguiré esta crònica de setmana en setmana segons vagen fent partides d'aquest campionat i esperem que el que tinga que escriure siga millor que el que he escrit fins ara. Espere també que vagen fent-se a la vaqueta i obliden la pilota de semi-tec que han estat fent servir en el passat campionat de frontó.

Continuará...

======================================================

La web d'Antella, el meu poble natal...

Web Antellense

I ací pose publicitat d'una pàgina d'opinió on ja he guanyat algun que altre euro:


1 comentario: